Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Konkurs za ugostiteljske startapove

Metro Grupa i Techstars otvorili su drugi po redu konkurs za Metro Akcelerator – globalni program za razvoj tehnoloških aplikacija u Horeca sektoru. Za ovaj program se do 20. juna 2016. godine mogu prijaviti i svi start-apovi iz Srbije koji razvijaju inovativne aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata.

Svakoj od deset odabranih start-ap firmi Metro i Techstars ponudiće investiciju u iznosu do 120.000 evra i pristup mreži stručnjaka koji će im pomoći u daljem razvoju digitalnih rešenja. 

- Digitalni poslovni modeli i usluge imaće još veću ulogu za budući uspeh kupaca Metro-a. Sve više kompanija nam se obraća sa novim idejama, a putem Metro Akceleratora želimo da im omogućimo da te ideje testiraju i razvijaju uz podršku međunarodnih stručnjaka - izjavio je Olaf Koh, predsednik Upravnog odbora Metro Grupe.

U septembru 2016. godine u sedištu Metro Akceleratora u Berlinu deset odabranih start-upova unaprediće svoja znanja, ideje i poslovne veštine pod vođstvom iskusnih mentora. Metro će odabranim start-upovima na raspolaganje staviti stručnjake iz područja nabavke, prodaje, marketinga i komunikacija, a Techstars će programu doprineti međunarodno dokazanim metodologijama za mentorstvo start-apova, kao i brojne mentore, investitore i iskusne članove start-ap zajednice. 

Metro Grupa aktivno oblikuje budućnost trgovinske delatnosti i sve više unapređuje svoje prodajne linije inovativnim idejama. Prijave za program Metro Akcelerator se mogu podneti na ovom sajtu.

Share