Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Niško pivo ponovo u prodaji

Nakon 4 godine, građani Niša su mogli konačno da probaju "Niško pivo" na promociji na gastro-šampionatu koje se održavao u Niškom sajmištu, a na rafovima prodavnica će se naći od danas, petka 10. juna.

Nišlije su imale priliku da među prvima probaju nefiltrirano i nepasterizovano kraft pivo koje nosi ime "Hubert" po Hubertu Apelu koji je 1901. godine započeo novo doba u niškom pivarstvu.

Prema rečima direktora "Niške pivare" Nikole Karanovića prodaja zvanično startuje u petak, a "Niško pivo" u ponudi će imati za početak pojedine prodavnice i dragstori. S druge strane, kraft pivo "Hubert" prodavaće se u nekoliko niških pivnica.

- Potražnja je velika, tako da nećemo uspeti svima da isporučimo prve količine "Niškog piva". Ali za par dana svi će biti snabdeveni - kaže Karanović. On objašnjava da će građani prvo moći da kupe svetlo pasterizovano pivo u staklenoj ambalaži od 0,5 litra, dok će plastična ambalaža od 2 litra biti u ponudi za 10 do 15 dana.

Kako je ranije najavljeno, proizvodi "Niške pivare" najpre će se prodavati na jugoistoku Srbije, a cene još nisu poznate.

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.