Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Niško pivo ponovo u prodaji

Nakon 4 godine, građani Niša su mogli konačno da probaju "Niško pivo" na promociji na gastro-šampionatu koje se održavao u Niškom sajmištu, a na rafovima prodavnica će se naći od danas, petka 10. juna.

Nišlije su imale priliku da među prvima probaju nefiltrirano i nepasterizovano kraft pivo koje nosi ime "Hubert" po Hubertu Apelu koji je 1901. godine započeo novo doba u niškom pivarstvu.

Prema rečima direktora "Niške pivare" Nikole Karanovića prodaja zvanično startuje u petak, a "Niško pivo" u ponudi će imati za početak pojedine prodavnice i dragstori. S druge strane, kraft pivo "Hubert" prodavaće se u nekoliko niških pivnica.

- Potražnja je velika, tako da nećemo uspeti svima da isporučimo prve količine "Niškog piva". Ali za par dana svi će biti snabdeveni - kaže Karanović. On objašnjava da će građani prvo moći da kupe svetlo pasterizovano pivo u staklenoj ambalaži od 0,5 litra, dok će plastična ambalaža od 2 litra biti u ponudi za 10 do 15 dana.

Kako je ranije najavljeno, proizvodi "Niške pivare" najpre će se prodavati na jugoistoku Srbije, a cene još nisu poznate.

 

Share