Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Najbolji točilac piva ide na Vimbldon

Na velikom finalu turnira u točenju piva održanom na Belom dvoru, Milorad Vukajlović je osvojio „Stella Artois Draught Master“ titulu najboljeg točioca piva u Srbiji! Odlukom stručnog žirija tri prvoplasirana takmičara osvojila su prestižnu nagradu - putovanje na teniski turnir u Wimbledon!

Sa preko 600 godina tradicije Stella je već tri godine unazad, zvanično pivo jednog od najprestižnijih teniskih turnira. Put u London i nezaboravan provod “iz prvih redova”, trojici najboljih domaćih poznavalaca tehnika točenja piva omogućila je Apatinska pivara u okviru glavne nagrade za pobedu na “Stella Artois Draught Master” turniru.

Nakon dva meseca „Stella Artois Draught Master“ takmičenja, izabrana su po tri najbolja barmena iz Beograda, Šapca, Sremske Kamenice, Niša i Kragujevca, koji su demonstrirali zavidno umeće u točenju piva. Stručni žiri je u velikom finalu, održanom u petak, 3. juna, na Belom dvoru u Beogradu, odabrao Milorada Vukajlovića, iz Bajine Bašte, za pobednika, dok su Marko Đurić i Slavica Stojanović osvojili drugo i treće mesto. 

Pored laskave titule najboljih točilaca piva, tri prvoplasirana barmena su kao glavnu nagradu osvojili putovanje na Wimbledon, čije je zvanično pivo upravo Stella Artois.

„Već šesnaest godina se bavim ugostiteljstvom, te mi je ovo takmičenje predstavljalo odličan izazov da potvrdim sve ono što znam. Nisam se nadao pobedi, ali je otuda oduševljenje još veće. Pod svetlima reflektora, na korak do ovako velike nagrade, nije bilo lako biti opušten, ali drago mi je što sam uspeo da dam svoj maksimum i oduševim publiku i žiri. Radujem se putovanju na Wimbledon, ali mi je veoma važna i ova laskava titula najboljeg točioca piva“ – istakao je pobednik Milorad Vukajlović.

U toku velikog finala, pored praćenja takmičenja u kome je učestvovalo ukupno 15 barmena iz 5 gradova Srbije, svi prisutni gosti imali su priliku da se upoznaju sa čuvenim Stella „pravilima u točenju piva“, koji garantuju potpuni ukus i kvalitet piva, kao i prefinjenost njegovog serviranja. Revijalni deo večeri, upotpunio je gudački kvartet, a neki od prisutnih zvanica oprobali su se i „sa druge strane šanka“, kao točioci.

Share