Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Najbolji točilac piva ide na Vimbldon

Na velikom finalu turnira u točenju piva održanom na Belom dvoru, Milorad Vukajlović je osvojio „Stella Artois Draught Master“ titulu najboljeg točioca piva u Srbiji! Odlukom stručnog žirija tri prvoplasirana takmičara osvojila su prestižnu nagradu - putovanje na teniski turnir u Wimbledon!

Sa preko 600 godina tradicije Stella je već tri godine unazad, zvanično pivo jednog od najprestižnijih teniskih turnira. Put u London i nezaboravan provod “iz prvih redova”, trojici najboljih domaćih poznavalaca tehnika točenja piva omogućila je Apatinska pivara u okviru glavne nagrade za pobedu na “Stella Artois Draught Master” turniru.

Nakon dva meseca „Stella Artois Draught Master“ takmičenja, izabrana su po tri najbolja barmena iz Beograda, Šapca, Sremske Kamenice, Niša i Kragujevca, koji su demonstrirali zavidno umeće u točenju piva. Stručni žiri je u velikom finalu, održanom u petak, 3. juna, na Belom dvoru u Beogradu, odabrao Milorada Vukajlovića, iz Bajine Bašte, za pobednika, dok su Marko Đurić i Slavica Stojanović osvojili drugo i treće mesto. 

Pored laskave titule najboljih točilaca piva, tri prvoplasirana barmena su kao glavnu nagradu osvojili putovanje na Wimbledon, čije je zvanično pivo upravo Stella Artois.

„Već šesnaest godina se bavim ugostiteljstvom, te mi je ovo takmičenje predstavljalo odličan izazov da potvrdim sve ono što znam. Nisam se nadao pobedi, ali je otuda oduševljenje još veće. Pod svetlima reflektora, na korak do ovako velike nagrade, nije bilo lako biti opušten, ali drago mi je što sam uspeo da dam svoj maksimum i oduševim publiku i žiri. Radujem se putovanju na Wimbledon, ali mi je veoma važna i ova laskava titula najboljeg točioca piva“ – istakao je pobednik Milorad Vukajlović.

U toku velikog finala, pored praćenja takmičenja u kome je učestvovalo ukupno 15 barmena iz 5 gradova Srbije, svi prisutni gosti imali su priliku da se upoznaju sa čuvenim Stella „pravilima u točenju piva“, koji garantuju potpuni ukus i kvalitet piva, kao i prefinjenost njegovog serviranja. Revijalni deo večeri, upotpunio je gudački kvartet, a neki od prisutnih zvanica oprobali su se i „sa druge strane šanka“, kao točioci.

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...