Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Smotra manifestacija na Kalemegdanu

Beogradski manifest, jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona, održana je proteklog vikenda na Kalemegdanu. Prateći svetske tendencije i interesovanja turista, kraj maja kao termin za održavanje Beogradskog Manifesta odabran je upravo pred početak sezone kada najveći broj turista planira koje su njihove destinacije i manifestacije koje će obići te godine.

Ideja ove zanimljive manifestacije jeste da se posetiocima verno prenese duh i atmosfera različitih manifestacija, koje se organizuju širom Srbije, ali i regiona i sveta.  

Beogradski Manifest svojim sadržajima tokom dana gaji prevashodno porodične vrednosti a večernji sati posvećeni su omladini. Kreativnim i maštovitim idejama spaja tradiciju i savremeno doba, pružajući zabavu za sve uzraste i najrazličitija intresovanja.

Čitava manifestacija bila je podeljena u nekoliko zona, pa su posetioci mogli da uživaju u muzičkom programu, filmskim ostvarenjima u bioskopu pod otvorenim nebom, sportskim manifestacijama, gastronomskim užicima, kao i poznatim svetskim atrakcijama. 

U muzičkoj zoni posetioci su mogli da uživaju u muzici izvođača iz celog sveta, kao i u različitim plesnim programima i karnevalskim povorkama.

Filmski festivali su se na Beograskom manifestu, predstavili najnovijim filmskim ostvarenjima u bioskopu pod otvorenim nebom, a mališanima su bile posvećene i brojne pozorišne predstave.

Sportska zona bila je rezervisana za promociju različitih sportskih disciplina, kroz druženje i upoznavanje sa reprezentativcima koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijadi u Riju.

Gastronomskim manifestacijama u okviru Manifesta je posvećena posebna pažnja. Svet dobre hrane bio je otvoren za sve koji žele da se pokažu u pripremanju autentične hrane sa ovih prostora i promovišu manifestacije na temu gastronomije.

Svetske atrakcije poput Festivala balona i Festivala vatrometa su kao i prethodne godine privukle veliku pažnju svih posetilaca. 

 

Share

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...