Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Smotra manifestacija na Kalemegdanu

Beogradski manifest, jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona, održana je proteklog vikenda na Kalemegdanu. Prateći svetske tendencije i interesovanja turista, kraj maja kao termin za održavanje Beogradskog Manifesta odabran je upravo pred početak sezone kada najveći broj turista planira koje su njihove destinacije i manifestacije koje će obići te godine.

Ideja ove zanimljive manifestacije jeste da se posetiocima verno prenese duh i atmosfera različitih manifestacija, koje se organizuju širom Srbije, ali i regiona i sveta.  

Beogradski Manifest svojim sadržajima tokom dana gaji prevashodno porodične vrednosti a večernji sati posvećeni su omladini. Kreativnim i maštovitim idejama spaja tradiciju i savremeno doba, pružajući zabavu za sve uzraste i najrazličitija intresovanja.

Čitava manifestacija bila je podeljena u nekoliko zona, pa su posetioci mogli da uživaju u muzičkom programu, filmskim ostvarenjima u bioskopu pod otvorenim nebom, sportskim manifestacijama, gastronomskim užicima, kao i poznatim svetskim atrakcijama. 

U muzičkoj zoni posetioci su mogli da uživaju u muzici izvođača iz celog sveta, kao i u različitim plesnim programima i karnevalskim povorkama.

Filmski festivali su se na Beograskom manifestu, predstavili najnovijim filmskim ostvarenjima u bioskopu pod otvorenim nebom, a mališanima su bile posvećene i brojne pozorišne predstave.

Sportska zona bila je rezervisana za promociju različitih sportskih disciplina, kroz druženje i upoznavanje sa reprezentativcima koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijadi u Riju.

Gastronomskim manifestacijama u okviru Manifesta je posvećena posebna pažnja. Svet dobre hrane bio je otvoren za sve koji žele da se pokažu u pripremanju autentične hrane sa ovih prostora i promovišu manifestacije na temu gastronomije.

Svetske atrakcije poput Festivala balona i Festivala vatrometa su kao i prethodne godine privukle veliku pažnju svih posetilaca. 

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...