Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Smotra manifestacija na Kalemegdanu

Beogradski manifest, jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona, održana je proteklog vikenda na Kalemegdanu. Prateći svetske tendencije i interesovanja turista, kraj maja kao termin za održavanje Beogradskog Manifesta odabran je upravo pred početak sezone kada najveći broj turista planira koje su njihove destinacije i manifestacije koje će obići te godine.

Ideja ove zanimljive manifestacije jeste da se posetiocima verno prenese duh i atmosfera različitih manifestacija, koje se organizuju širom Srbije, ali i regiona i sveta.  

Beogradski Manifest svojim sadržajima tokom dana gaji prevashodno porodične vrednosti a večernji sati posvećeni su omladini. Kreativnim i maštovitim idejama spaja tradiciju i savremeno doba, pružajući zabavu za sve uzraste i najrazličitija intresovanja.

Čitava manifestacija bila je podeljena u nekoliko zona, pa su posetioci mogli da uživaju u muzičkom programu, filmskim ostvarenjima u bioskopu pod otvorenim nebom, sportskim manifestacijama, gastronomskim užicima, kao i poznatim svetskim atrakcijama. 

U muzičkoj zoni posetioci su mogli da uživaju u muzici izvođača iz celog sveta, kao i u različitim plesnim programima i karnevalskim povorkama.

Filmski festivali su se na Beograskom manifestu, predstavili najnovijim filmskim ostvarenjima u bioskopu pod otvorenim nebom, a mališanima su bile posvećene i brojne pozorišne predstave.

Sportska zona bila je rezervisana za promociju različitih sportskih disciplina, kroz druženje i upoznavanje sa reprezentativcima koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijadi u Riju.

Gastronomskim manifestacijama u okviru Manifesta je posvećena posebna pažnja. Svet dobre hrane bio je otvoren za sve koji žele da se pokažu u pripremanju autentične hrane sa ovih prostora i promovišu manifestacije na temu gastronomije.

Svetske atrakcije poput Festivala balona i Festivala vatrometa su kao i prethodne godine privukle veliku pažnju svih posetilaca. 

 

Share