Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zatvaranje lokala u Budvi

Nakon što su taksisti najavili da će blokirati ulice Budve, zbog astronomskih cena zakupa taksi-stajališta i ugostitelji su spremni na protest, a pominje se i mogućnost zatvaranja lokala.

Naime, opština je donela novi cenovnik o zakupu opštinske zemlje oko Starog grada i unutar bedema. 

Do sada nije bila propisana komunalna taksa za zakup natkrivenog prostora u zoni Starog grada. Pošto je reč o spomeniku kulture, tu tende nisu ni mogle biti postavljane. 

Međutim, gotovo svaka od terasa, umesto suncobrana, ima statične tende. Po ugledu na cenovnik za ostala gradska područja, gde su ugostitelji plaćali više cene za natkrivene terase nego one koje nemaju tende, prvi put će se ove godine uvesti ovakav cenovnik i za starogradsko područje.  

Predviđeno je da vlasnici lokala, koji budu radili šest meseci, plaćaju za natkrivenu ugostiteljsku terasu tokom jula i avgusta 35 evra po kvadratu, ili 1,13 evra po danu. Lokali koji rade tokom cele godine plaćaće 30 evra po kvadratu. 

Za jun i septembar cena je 25 evra po kvadratu tende za terase koje rade pola godine, odnosno 20 evra po kvadratu za lokale koji rade tokom cele godine. Za ostale mesece je 15, odnosno 10 evra po kvadratu.  

Ugostitelji koji na svojim terasama, kako u Starom gradu tako i van njega, nemaju tende, plaćaće za jul i avgust 25, odnosno 17 evra, u zavisnosti od toga da li rade šest meseci ili celu godinu. U junu i spetembru cena je 15, odnosno 10 evra, dok je u maju i oktobru cena 10, odnosno 8 evra po kvadratu, u zavisnosti od dužine poslovanja. 

Share