Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Više nema paradajz turizma

Početak ovogodišnje sezone turizma u Grčkoj otpočelo je masovnim oduzimanjem hrane srpskim turistma na granici.

Turisti se žale da im carinici oduzimaju jaja, zaleđeno meso i punjene paprike, koje oni nose na odmor u ručnim frižiderima.

Naime, po zakonu, u Grčku je dozvoljeno uneti 40 cigareta ili 50 grama duvana, odnosno 200 cigareta ili 250 grama duvana ako se putuje avionom ili brodom. Dozvoljena je litra pića koje sadrži više od 22 odsto alkohola, ili dve litre pića koje sadrži manje od 22 odsto alkohola. Možete poneti do dva kilograma hrane za bebe, a isto važi kada je u pitanju hrana za ljubimce. Zabranjen je unos mesa, mleka i mlečnih proizvoda iz zemalja koje nisu članice EU.

Po rečima turističkih agenata skoro da ne postoji vrsta hrane koju naši turisti nisu nosili na put, a to je uglavnom tolerisano do sad. Međutim, kako je Grčka u velikoj finansijskoj krizi, na sve načine se tude da turisti ostave što više novca kod njih.

U turističkim agencijama imaju jednostavan savet -Ne nosite hranu na more, i to ne samo zbog neprijatnosti na granici, već i zbog toga što se hrana koju turisti ponesu često pokvari u toku puta, pa ljudi kasnije imaju velike probleme usled trovanja hranom.

 

Share