Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Pivo od kvasca iz 1883. godine

Naučnici u Carlsberg laboratoriji nedavno su došli do neverovatnog otkrića u starim podrumima kompanije u Kopenhagenu – nekoliko flaša jednog od najstarijih Carlsberg piva, proizvedenog od originalnog čistog kvasca davne 1883. godine, odolelo je zubu vremena i nakon godinu dana opsežnih istraživanja, iz njih su ekstraktovane ćelije živog kvasca.

U slavu stočetrdesetogodišnjice Carlsberg laboratorije za istraživanja, vodeći naučnici i pivari laboratorije proizveli su ponovo prvo svetsko lager pivo na najautentičniji način, korišćenjem originalnog čistog kvasca i potpuno istog recepta, sastojaka i tehnika proizvodnje kao i 1883.

Predsednik Carlsberg fondacije i Borda poverenika Carlsberg laboratorije za istraživanja, profesor Fleming Bezenbaher, kaže - Laboratorija je čuvena po nekim od najznačajnijih otkrića prošlog veka i predstavlja najsjajniji dragulj Carlsbergove riznice. Prvi kvalitetan lager na svetu proizveden je danas u čast istorijskih otkrića laboratorije i njenih današnjih mogućnosti.

Po prvi put, nakon više od 100 godina, muškarci i žene moći će da okuse pivo koje ne samo da je preteča većine današnjih piva, već i oličenje jedinstvenih mogućnosti Carlsberg laboratorije za istraživanja. 

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...