Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Pivo od kvasca iz 1883. godine

Naučnici u Carlsberg laboratoriji nedavno su došli do neverovatnog otkrića u starim podrumima kompanije u Kopenhagenu – nekoliko flaša jednog od najstarijih Carlsberg piva, proizvedenog od originalnog čistog kvasca davne 1883. godine, odolelo je zubu vremena i nakon godinu dana opsežnih istraživanja, iz njih su ekstraktovane ćelije živog kvasca.

U slavu stočetrdesetogodišnjice Carlsberg laboratorije za istraživanja, vodeći naučnici i pivari laboratorije proizveli su ponovo prvo svetsko lager pivo na najautentičniji način, korišćenjem originalnog čistog kvasca i potpuno istog recepta, sastojaka i tehnika proizvodnje kao i 1883.

Predsednik Carlsberg fondacije i Borda poverenika Carlsberg laboratorije za istraživanja, profesor Fleming Bezenbaher, kaže - Laboratorija je čuvena po nekim od najznačajnijih otkrića prošlog veka i predstavlja najsjajniji dragulj Carlsbergove riznice. Prvi kvalitetan lager na svetu proizveden je danas u čast istorijskih otkrića laboratorije i njenih današnjih mogućnosti.

Po prvi put, nakon više od 100 godina, muškarci i žene moći će da okuse pivo koje ne samo da je preteča većine današnjih piva, već i oličenje jedinstvenih mogućnosti Carlsberg laboratorije za istraživanja. 

Share