Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Počelo kažnjavanje ugostitelja u Novom Sadu

Iako su obećali da će tolerisati kršenje zvanične odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, bar dok se grad ne navikne na promene, u Novom Sadu vlasti su juče počele sa kažnjavanjem.

Grad Novi Sad je u decembru doneo odluku da se radno vreme ugostiteljskih objekata završava u 23 časa, odnosno vikendom u ponoć. Prema ovoj odluci, ipak je ostavljena mogućnost da svi oni koji se nalaze u poslovnim zgradama mogu da traže produženje radnog vremena. Ipak, kako praksa pokazuje, nijedan lokal ne uspeva da prikupi svu propisanu papirologiju, kako bi im duže radno vreme bilo odobreno.

Takođe, od 18. jula na snagu stupa i Zakon o zaštiti od požara, koji je, kako ugostitelji tvrde, takođe veoma rigorozan, toliko da bi većina postojećih lokala mogla da izgubi dozvolu za rad.

-Mi kao udruženje želimo da se uvede red, ali radno vreme nema baš mnogo veze sa bukom i sa požarima -izjavio je Branko Koprivica, član upravnog odbora Udruženja ugostitelja Novog Sada (UGONS) i vlasnik lokala Šećer&Soul i Kućerda. 

Izgleda da će Novi Sad za provod do jutarnjih sati morati da sačeka Exit festival, jer tada kako je odlučeno, zabrana rada posle ponoći ne važi.

 

Share

Najnovije vesti


Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...



Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi