Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Počelo kažnjavanje ugostitelja u Novom Sadu

Iako su obećali da će tolerisati kršenje zvanične odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, bar dok se grad ne navikne na promene, u Novom Sadu vlasti su juče počele sa kažnjavanjem.

Grad Novi Sad je u decembru doneo odluku da se radno vreme ugostiteljskih objekata završava u 23 časa, odnosno vikendom u ponoć. Prema ovoj odluci, ipak je ostavljena mogućnost da svi oni koji se nalaze u poslovnim zgradama mogu da traže produženje radnog vremena. Ipak, kako praksa pokazuje, nijedan lokal ne uspeva da prikupi svu propisanu papirologiju, kako bi im duže radno vreme bilo odobreno.

Takođe, od 18. jula na snagu stupa i Zakon o zaštiti od požara, koji je, kako ugostitelji tvrde, takođe veoma rigorozan, toliko da bi većina postojećih lokala mogla da izgubi dozvolu za rad.

-Mi kao udruženje želimo da se uvede red, ali radno vreme nema baš mnogo veze sa bukom i sa požarima -izjavio je Branko Koprivica, član upravnog odbora Udruženja ugostitelja Novog Sada (UGONS) i vlasnik lokala Šećer&Soul i Kućerda. 

Izgleda da će Novi Sad za provod do jutarnjih sati morati da sačeka Exit festival, jer tada kako je odlučeno, zabrana rada posle ponoći ne važi.

 

Share