Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Brown-Forman i škotski viski

Kompanija Brown-Forman, proizvođač viskija Jack Daniel’s, preuzela je kompaniju BenRiach Distillery Co, u dogovoru vrednom 285 miliona funti. Kada čitav dogovor bude završen, tri destilerije – GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh, punionice i direkcija kompanije u Edinburgu, biće pod kontrolom Brown-Formana. 

Akvizicija ova tri premijum brenda omogućiće Brown-Formanu da ponovo uđe u Single Malt Scotch Whisky segment, koji pokazuje konstantan rast – rekao je Pol Varga, CEO kompanije Forman-Brown, i dodao da brendovi GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh imaju bogatu istoriju, I da veruje da će nastaviti da rastu i da se razvijaju i pod njihovim okriljem.

Brown-Forman uglavnom proizvodi američke viskije, ali je napravio ekspanziju i u drugim kategorijama tokom prethodnih godina. U junu 2015. godine napravili su prvi iskorak ka irskom viskiju, akvizicijom brenda Slane Castle Irish Wiskey, koja ga je koštala 50 miliona dolara. Nakon brojnih spekulacija, Brown-Forman je u januaru ove godine prodao svoje brendove likera Southern Comfort i Tuaca, rivalskoj kompaniji Sazerac za 544 miliona dolara, Sada se kompanija okreće single malt Scotch kategoriji, koja beleži konstantan rast, naročito u Kanadi i SAD-u.  

Brown-Forman je u prošlosti imao manjinsko vlasništvo nad brendom Glenmorangie, promovišući ga na teritoriji SAD-a, Kanade i delova Evrope, ali ga je 2005. godine prodao kompaniji Moet Hennessy.

GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh će vratiti kompaniju u kategoriju single malt Scotch i upotpuniće postojeći portfolio koji uključuje Jack Daniel’s, Woodford Reserve, Herradura rum i Chambord. 

Očekuje se da će ovaj dogovor biti finalizovan tokom juna 2016. 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...