Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Brown-Forman i škotski viski

Kompanija Brown-Forman, proizvođač viskija Jack Daniel’s, preuzela je kompaniju BenRiach Distillery Co, u dogovoru vrednom 285 miliona funti. Kada čitav dogovor bude završen, tri destilerije – GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh, punionice i direkcija kompanije u Edinburgu, biće pod kontrolom Brown-Formana. 

Akvizicija ova tri premijum brenda omogućiće Brown-Formanu da ponovo uđe u Single Malt Scotch Whisky segment, koji pokazuje konstantan rast – rekao je Pol Varga, CEO kompanije Forman-Brown, i dodao da brendovi GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh imaju bogatu istoriju, I da veruje da će nastaviti da rastu i da se razvijaju i pod njihovim okriljem.

Brown-Forman uglavnom proizvodi američke viskije, ali je napravio ekspanziju i u drugim kategorijama tokom prethodnih godina. U junu 2015. godine napravili su prvi iskorak ka irskom viskiju, akvizicijom brenda Slane Castle Irish Wiskey, koja ga je koštala 50 miliona dolara. Nakon brojnih spekulacija, Brown-Forman je u januaru ove godine prodao svoje brendove likera Southern Comfort i Tuaca, rivalskoj kompaniji Sazerac za 544 miliona dolara, Sada se kompanija okreće single malt Scotch kategoriji, koja beleži konstantan rast, naročito u Kanadi i SAD-u.  

Brown-Forman je u prošlosti imao manjinsko vlasništvo nad brendom Glenmorangie, promovišući ga na teritoriji SAD-a, Kanade i delova Evrope, ali ga je 2005. godine prodao kompaniji Moet Hennessy.

GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh će vratiti kompaniju u kategoriju single malt Scotch i upotpuniće postojeći portfolio koji uključuje Jack Daniel’s, Woodford Reserve, Herradura rum i Chambord. 

Očekuje se da će ovaj dogovor biti finalizovan tokom juna 2016. 

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.