Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Brown-Forman i škotski viski

Kompanija Brown-Forman, proizvođač viskija Jack Daniel’s, preuzela je kompaniju BenRiach Distillery Co, u dogovoru vrednom 285 miliona funti. Kada čitav dogovor bude završen, tri destilerije – GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh, punionice i direkcija kompanije u Edinburgu, biće pod kontrolom Brown-Formana. 

Akvizicija ova tri premijum brenda omogućiće Brown-Formanu da ponovo uđe u Single Malt Scotch Whisky segment, koji pokazuje konstantan rast – rekao je Pol Varga, CEO kompanije Forman-Brown, i dodao da brendovi GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh imaju bogatu istoriju, I da veruje da će nastaviti da rastu i da se razvijaju i pod njihovim okriljem.

Brown-Forman uglavnom proizvodi američke viskije, ali je napravio ekspanziju i u drugim kategorijama tokom prethodnih godina. U junu 2015. godine napravili su prvi iskorak ka irskom viskiju, akvizicijom brenda Slane Castle Irish Wiskey, koja ga je koštala 50 miliona dolara. Nakon brojnih spekulacija, Brown-Forman je u januaru ove godine prodao svoje brendove likera Southern Comfort i Tuaca, rivalskoj kompaniji Sazerac za 544 miliona dolara, Sada se kompanija okreće single malt Scotch kategoriji, koja beleži konstantan rast, naročito u Kanadi i SAD-u.  

Brown-Forman je u prošlosti imao manjinsko vlasništvo nad brendom Glenmorangie, promovišući ga na teritoriji SAD-a, Kanade i delova Evrope, ali ga je 2005. godine prodao kompaniji Moet Hennessy.

GlenDronach, BenRiach i Glenglassaugh će vratiti kompaniju u kategoriju single malt Scotch i upotpuniće postojeći portfolio koji uključuje Jack Daniel’s, Woodford Reserve, Herradura rum i Chambord. 

Očekuje se da će ovaj dogovor biti finalizovan tokom juna 2016. 

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...