Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Najprestižnije svetske kulinarske škole

 

 

Ukoliko želite da postanete šef nad šefovima, i da vaša karijera ide uzlaznom putanjom, donosimo vam tri najbolje svetske kulinarske škole.  

The Culinary Institute of America je osnovan 1946. godine i nalazi se u Njujorku. Akcenat je na tehnici i bazičnim receptima, kao i poslovanjem u ugostiteljstvu, uopšte. Studenti uče i logistiku kuhinje, veštine vođenja restorana, a postoji i predmet pod nazivom Kitchen Calculations na kome se uči trošak jedne porcije, količina bačene hrane u odnosu na utrošenu po porciji. 

ALMA je internacionalna škola italijanske kuhinje u kojoj je fokus na italijanskim jelima, bilo da se obrazujete za pastry šefa, somelijera, master šefa. Nalazi se u Parmi, a osim italijanske kuhinje, studenti uče i o italijanskoj kulturi, istoriji i jeziku. U toku školovanja, studentima pruža i tehničku praksu. 

Le Cordon Bleu je najpoznatija kulinarska akademija. Nalazi se u Parizu i temelji se na kuvanju Augustea Escoffiera i tradiciji francuske kuhinje. Osnovana je u Parizu 1895. i broji oko 20.000 polaznika po godini studija. Fokus je na francuskoj kuhinji, a uče se i zakonitosti internacionalne kuhinje. 

Share