Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Najprestižnije svetske kulinarske škole

 

 

Ukoliko želite da postanete šef nad šefovima, i da vaša karijera ide uzlaznom putanjom, donosimo vam tri najbolje svetske kulinarske škole.  

The Culinary Institute of America je osnovan 1946. godine i nalazi se u Njujorku. Akcenat je na tehnici i bazičnim receptima, kao i poslovanjem u ugostiteljstvu, uopšte. Studenti uče i logistiku kuhinje, veštine vođenja restorana, a postoji i predmet pod nazivom Kitchen Calculations na kome se uči trošak jedne porcije, količina bačene hrane u odnosu na utrošenu po porciji. 

ALMA je internacionalna škola italijanske kuhinje u kojoj je fokus na italijanskim jelima, bilo da se obrazujete za pastry šefa, somelijera, master šefa. Nalazi se u Parmi, a osim italijanske kuhinje, studenti uče i o italijanskoj kulturi, istoriji i jeziku. U toku školovanja, studentima pruža i tehničku praksu. 

Le Cordon Bleu je najpoznatija kulinarska akademija. Nalazi se u Parizu i temelji se na kuvanju Augustea Escoffiera i tradiciji francuske kuhinje. Osnovana je u Parizu 1895. i broji oko 20.000 polaznika po godini studija. Fokus je na francuskoj kuhinji, a uče se i zakonitosti internacionalne kuhinje. 

Share

Najnovije vesti


Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...