Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Podmornice za hrabre turiste

Kompanije koje orgnizuju krstarenja kruzerima, uskoro bi svojim putnicima mogle da ponude mnogo dublje iskustvo. Bukvalno! Kompanija U-Boat Worx predstavila je tri nove luksuzne podmornice dizajnirane za kruzere i turističke atrakcije. Nazivi ovih podmornica su Cruise Sub 5, 7 i 9, od kojih dve imaju mogućnost zarona na oko 1.1 kilometara, što je najveća dubina do koje je stigla neka turistička podmornica. U zavisnosti od broja u nazivu, podmornice mogu da ponesu pet, sedam ili devet osoba. Nakon nekoliko uspešnih podmornica, koje su se našle na nekim ekskluzivnim kruzerima, holandska kompanija dobila je veliki broj zahteva za izradu ovih zanimljivih plovila. 

– Naše dosadašnje iskustvo sa malim podmornicama, na kruzerima, iniciralo je stvaranje ove čitave serije, rekao je Bert Houtman, osnivač i predsednik kompanije U-Boat Worx. On je dodao da ove podmornice nude vrhunsko iskustvo za goste, bez obzira da li se radi o istraživanjima morskih dubina na udaljenim destinacijama ili o podmorskim ekskurzijama na koralnim grebenima, prenosi Daily Mail. 

Tradicionalne turističke podmornice imale su male prozore, a putnici bi sedeli kao u autobusu. Prema rečima kompanije U-Boat Worx u ovim podmornicama svi gosti će sedeti u prvom redu i moći će da uživaju u panoramskom pogledu, zahvaljujući staklima u obliku sfere.

Ove podmornice su napravljene u skladu sa svim međunarodnim standardima i imaju mogućnost da besprekidno plove do 12 sati. Pokreću ih baterije, pa nemaju nikakvog uticaja na okolinu. 

Iz ove kompanije su takođe najavili da će zahvaljujući ovim podmornicama, putnici imati priliku da vide olupinu Titanika. Ovu ponudu zainteresovani mogu da rezervišu preko kompanije za luksuzna putovanja Bluefish, po ceni od 60.000 dolara. 

Share