Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Budućnost prve klase

Dizajnerska kompanija iz Londona, napravila je vrhunski “apartman” za prvu klasu aviona, namenjen putnicima koji traže nivo luksuza i privatnosti, o kakvom putnici u ekonomskoj klasi mogu samo da sanjaju. Nazvan boutique hotelom na nebu, First Spaces koncept kompanije Seymourpowell ima šest privatnih soba, a svaka od njih ima specijalna vrata, fotelju ili kauč, koji se pretvaraju u krevet, televizor od 42 inča, i pametan sistem tokom leta, koji će predviđati potrebe putnika.

Dizajniran za avion Airbus 380, najveći putnički avion na svetu, ovi potpuno zatvoreni apartmani, biće na raspolaganju bogatim putnicima ili parovima, koji ne žele da se sretnu sa drugim putnicima tokom dugih letova. Kako prenosi Daily mail, kompanija Seymourpowell je nakon anketiranja putnika, otkrila da postoji potražnja za premijum uslugom i odlučila da u potpunosti redefiniše prvu klasu, koja će biti inspirisana hotelskim apartmanima. Ovaj koncept nominovan je za prestižnu nagradu Crystal Cabin koja se dodeljuje sledeće nedelje na sajmu Aircraft Interiors koji se održava u Hamburgu. First Spaces kabine, imaće četiri jednokrevetna i dva dvokrevetna apartmana. 

Svaki apartman će imati tablet računar, namenjen odabiru zabave tokom leta, ergonomije i položaja sedišta, osvetljenja, kao i porudžbina sa menija. Svako sedište može biti unapred konfigurisano pre samog ukrcavanja. Iz kompanije nisu hteli da otkrivaju sve detalje samih apartmana, ali je suosnivač Dik Pauel otkrio da će sistemi biti tako povezani, da če kucanje kabinskog osoblja, automatski zaustavljati film koji putnik gleda. Film će se automatski vratiti 10 sekunda unazad, kada ga putnik ponovo uključi, kako ništa ne bi bilo propušteno. Vrhunsku uslugu objašnjavaju i idejom da kada putnik iz ovakvog apartmana odlazi u toalet tokom noći, kabinskom osoblju će biti signalizirano i ono će na izlazu čekati sa toplim peškirima i čašom vode. 

Kompanija Seymourpowell nije objavila kada se očekuje pojavljivanje ovakvih kabina u avionima, ali su napomenuli da prelazak sa koncepta na stvarna rešenja sigurno neće biti brz.

Share