Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Takmičenje u točenju piva

 

U beogradskom klubu Mladost, svetski premijum brend piva Heineken najavio je početak takmičenja u točenju piva za barmene širom Srbije, čije će finale biti održano krajem marta u Beogradu. Pobednik ovog takmičenja otputovaće u Amsterdam i učestvovati na globalnom finalu u kome će se takmičiti sa najboljim Heineken “Star Serve” točiocima piva iz celog sveta. 

- Kao jedan od vodećih brendova iz premijum kategorije piva, Heineken je kreirao poseban ritual za točenje piva, kako bi ukus piva u svakoj natočenoj čaši bio na vrhunskom nivou. Star Serve trening fokusiran je na to da svaki polaznik zaista razume ceo proces točenja piva jer svaki od koraka ima svoje logično objašnjenje, a po završetku treninga polaznici dobijaju sertifikat kojim se potvrđuje da su uspešno prošli obuku - rekla je Dejana Petrović, jedini sertifikovani Draft master u Heinekenu. 

Inače, Star Serve ritual se sastoji od pet koraka: ispiranje, točenje, skidanje pene, provera i služenje, koji vode do savršenstva i obezbeđuju da pivo bude posluženo na idealan način. Finale domaćeg takmičenja u točenju piva za barmene biće održano u Mikser House-u, 28. marta, a pobednik će nastupiti na globalnom finalu u Amsterdamu koje se održava 19. i 20. aprila 2016. 

Share