Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Top 10 aerodroma

Skytrax World Airport Awards, koje zovu i Oskarom avio industrije, dodeljuju se svake godine za 10 najboljih aerodroma na svetu, na osnovu ankete sprovedene među 13 miliona putnika širom sveta. Četvrtu godinu za redom titulu najboljeg poneo je aerodrom Changi u Šangaju, što i ne čudi imajući u vidu da raspolaže besplatnim bioskopom, spa centrom, bazenom na krovu, kao i najvišim toboganom, baštom kaktusa i leptira. Sa ciljem da zadrži ovu prestižnu nagradu, najavili su da će na graditi novi terminal u kome će se nakon otvaranja 2018. godine, između ostalog nalaziti najviši zatvoreni vodopad i ogromni park.  U poređenju sa ovim aerodrom svi ostali deluju najblaže rečeno obični.  

Lee Seow Hiang, CEO aerodroma Changi Group, je povodom ovog priznanja rekao da je upravo dobijanje ove nagrade četvrtu godinu za redom najbolji podsticaj za dalji rad u istom pravcu i pokazatelj da su putnici pepoznali njihove napore da im boravak na aerodromu učine nezaboravnim.  A prema rečima Edward Plaisteda, generalnog direktora Skytrax-a, dobijanje ove nagrade četvrtu godinu za redom je neverovatno dostignuće i dokaz popularnosti ovog aerodroma. 

Drugo i treće meso zauzeli su aerodrom Incheon u Seulu i aerodrom u Minhenu, dok je na četvrtom mestu aerodrom Heneda u Tokiju. Peto mesto zauzeo je aerodrom u Hong Kongu, a za njim su aerodromi Chubu Cerrair u Nagoji, londonski Hethrow, japanski Kansai i aerodrom Hamad u Dohi. Aerodrom Heathrow osvojio je nagradu za najbolji aerodrom za šoping i to sedmu godinu za redom, kao i za najbolji terminal za Terminal 5. Najbolje rangirani aerodrom sa severno-američkog kontinentu je aerodrom u Vankuveru na 14. mestu, dok je aerodrom u Denveru najbolje plasiran američki aerodrom i nalazi se na 28. mestu. Aerodrom u Brizbejnu je proglašen najboljim u regionu Australija/Pacifik, a aerodorm Keln/Bon najbolji regionalni aerodrom u Evropi. 

 

Share