Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Čips od čičoke i džem od urmi

 

U okviru manifestacije “Ukusi Francuske” koja se održava 21. marta 2016. u celom svetu, fine dining restoran Homa i novootvoreni Homa Bistrot gostima će predstaviti jela inspirisana francuskom kuhinjom. Pod kulinarskom palicom šefova Mihajla Ugrenovića i Zorana Rankovića, svi zainteresovani će biti u prilici da uživaju u ukusu junećih obraza, čuvene Nicoise salate, pačećeg bataka, tart tatina i nezaobilazne saksije.

Homa bistrot, šef Mihajlo Ugrenović

Na meniju bistroa biće rillettes od zeca sa grilovanim briošom i dijon senfom, grilovani losos sa holandez sosom, dinstanim spanaćem i prženim krompirom, juneći obrazi a la Burgogne, selekcija francuskih sireva, čokoladni tartufi i tart tatin sa muskatnom bundevom i crème fraîche.

Homa, šef Zoran Ranković

U ponudi fine dining restorana Homa biće balontin od pačeće džigerice sa Kamemberom, bademima i vanilom, punjen gelom od šipurka uz pire i čips od čičoke, Waldorf salatu i ginger bread crumble, tuna Nicoise (topla salata), pačeći batak confit sa sosom od šargarepe i kumina, šargarepe iz pačeće masti i džem od urmi na žitu iz pačeće supe, galete od kozijeg sira sa pistaći puterom, limun tart sa sorbetom od jogurta i zove, dresing od pinjola i meda i saksija(čoko – mint mus). 

Share