Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Treći „Balkan Cheese Festival“

 

U Mikser House-u, 12. i 13. marta, od 10 do 20 časova, održaće se treći po redu "Balkan Cheese Festival", prodajna izložba autohtonih sireva Balkana. „Balkan Cheese Festival“ je prva manifestacija ove vrste koja se održava u Beogradu, a nastala je sa idejom da široj publici predstavi autohtone sorte sireva sa Balkana i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda. Na festivalu će biti predstavljeni mali i veliki proizvođači sireva iz Balkana, ali i prozivođači vina iz čitavog regiona. Posetioci će moći da probaju gotovo sve autohtone sireve iz Srbije koji postoje, kao i druge originalne sireve ali i da steknu znanja o korišćenju ove namirnice putem interesantnih i nesvakidašnjih kulinarskih radionica.

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.