Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U čast francuske gastronomije

 

Drugo izdanje Ukusa Francuske (Goût de France) zakazano je za 21. mart 2016. Koncept je ostao isti: širom planete, 1000 restorana, od skromnih bistroa do najekskluzivnijih tačaka na gastronomskoj karti sveta, ponudiće svojim gostima za večeru više od 1000 menija u čast francuske gastronomije. Ukusi Francuske se organizuju na inicijativu Alena Dikasa, jednog od najpoznatijih francuskih kuvara i Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj. Ove godine, predstaviće se oko 1.500 šefova, 150 ambasada na 5 kontinenata u 150 zemalja. U Srbiji se prijavilo 14 restorana, 12 iz Beograda i 2 iz Novog Sada i uspešno prošlo strogu selekciju žirija koji čine vrhunski svetski šefovi. Ovogodišnji učesnici koji će predstaviti jela inspirisana Francuskom su: Dva Jelena, Franš, Homa, Homa Bistro, Hotel Moskva, Kalemegdanska terasa, Klub Književnika, Madera, Na Ćošku, Violeta iz Beograda i Project 72 Wine&Deli i Zak iz Novog Sada. 

 

Share