Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Spa centri iz snova

Odmor, opuštanje, uživanje, podmlađivanje ili u dve reči spa centri! Ali ne bilo kakvi, već najbolji na svetu za 2016. godinu, po izboru čuvenog britanskog lista Tatler. Luksuzno uživanje, medicinska nega, priroda, autentični tretmani, vrhunska hrana ili wellness u svom punom sjaju, upravo to su karakteristike ovih sedam neverovatnih spa rajeva.

The Gainsborough Bath Spa, Bath, Velika Britanija - wellness raj, sa brojnim egzotičnim tretmanima, dva velika bazena sa termalnom vodom, koji se nalaze ispod staklenih kupola, u kojima biste prema rečima žirija, mogli da provedete sate.

Grand Hotel Tremezzo, Tremezina, Italija -  nedavno renoviran, porodični hotel, na samoj obali jezera Komo, osim nezaboravnih spa tretmana, nudi fantastičnu hranu, kao i pogled od koga zastaje dah. 

Yeotown, Devon, Engleska - vlasnici ovog centra tvrde da će vam nakon samo nekoliko dana kod njih, život biti promenjen. Planinarenje, vožnja biciklom, joga, a sve to za samo 14 gostiju koliko ovaj hotel može da primi u jednom trenutku.

Aman Tokyo, Tokio, Japan - smešten na 33. spratu, sa pogledom na planinu Fidži iz 30 metara dugog bazena, ovaj spa centar nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Grand Resort, Bad Ragaz, Švajcarska - prema ocenama magazina Tatler, ovaj centar predstavlja luksuzni hotel sa pet zvezdica i vrhunsku medicinsku ustanovu u jednom. Naravno okružen planinama, i tipičnim švajcarskim pejzažima.

VivaMayr, Altausze, Austrija - banja, lečilište i spa. Gostima su na raspolaganju, različiti tretmani, ali i konstantna lekarska nega i specijalni režimi ishrane. Spoj četinara, mermera i stakla, na obali jezera Altausze.

Vana Malsi Estate, Dehradun, Indija - na samoj granici sa Nepalom, ovaj spa centar nudi četiri paviljona za jogu, bazene na otvorenom, organsku hranu, koju sami gaje i preko 50 različith spa tretmana. 

Share

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastomNovi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...