Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Budućnost vinarstva je u turizmu

 

Na upravo završenom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavili su se domaći vinari, u okviru BeoWine-a. 

Da je budućnost vinarstva u udruživanju shvatli su vinari iz Šumadije, koji su u novembru 2015. godine dobili potvrdu o zaštićenom geografskom poreklu.

- Cilj nam je da od Šumadije napravimo Toskanu, da vratimo našu tradiciju. Poslednje tri godine intezivno radimo na promociji vinskog turizma naše regije. Samo kroz našu vinariju godišnje prođe preko 15.000 turista – rekao je Uroš Živanović, menadžer prodaje vinarije Aleksandrović. 

On je najavio da će Udruženje vinara Srbije, u maju organizovati Sajam vina u Topoli na prostoru Kraljevske vinarije.

Većina drugih vinara samostalno je izlagala. Saša Il, direktor Vinarije Kovačević, kako kaže, veoma je zadovoljan učešćem na ovogodišnjem sajmu. 

Predstavnici vinarije našeg najpoznatijeg pevača vojvođanske ravnice, Zvonka Bogdana, rekli su za CafeBar network da su zadovoljni posetom na sajmu, kao i utiscima vinopija koji su probali njihova najbolja vina. 

- Najviše su se pila bela, dobro ohlađena vina kao što je Sauvignon. Mi smo već četvrti put na sajmu i svake godine je sve bolje – rekao je Ivan Aleksić, menadžer prodaje Vinarije Zvonko Bogdan.

Međutim, bilo je i vinara koji ove godine nisu izlagali na Sajmu. Milan Radović iz Vinarije Vinum nam je otkrio razloge za to.  

-Vina iz poslednje berbe nisu još uvek stigla, a zalihe od prošle godine smo prodali. Pošto nismo imali ništa novo da predstavimo beogradskoj publici odlučili smo da ne izlažemo – objasnio je Radović.

 

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...