Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Budućnost vinarstva je u turizmu

 

Na upravo završenom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavili su se domaći vinari, u okviru BeoWine-a. 

Da je budućnost vinarstva u udruživanju shvatli su vinari iz Šumadije, koji su u novembru 2015. godine dobili potvrdu o zaštićenom geografskom poreklu.

- Cilj nam je da od Šumadije napravimo Toskanu, da vratimo našu tradiciju. Poslednje tri godine intezivno radimo na promociji vinskog turizma naše regije. Samo kroz našu vinariju godišnje prođe preko 15.000 turista – rekao je Uroš Živanović, menadžer prodaje vinarije Aleksandrović. 

On je najavio da će Udruženje vinara Srbije, u maju organizovati Sajam vina u Topoli na prostoru Kraljevske vinarije.

Većina drugih vinara samostalno je izlagala. Saša Il, direktor Vinarije Kovačević, kako kaže, veoma je zadovoljan učešćem na ovogodišnjem sajmu. 

Predstavnici vinarije našeg najpoznatijeg pevača vojvođanske ravnice, Zvonka Bogdana, rekli su za CafeBar network da su zadovoljni posetom na sajmu, kao i utiscima vinopija koji su probali njihova najbolja vina. 

- Najviše su se pila bela, dobro ohlađena vina kao što je Sauvignon. Mi smo već četvrti put na sajmu i svake godine je sve bolje – rekao je Ivan Aleksić, menadžer prodaje Vinarije Zvonko Bogdan.

Međutim, bilo je i vinara koji ove godine nisu izlagali na Sajmu. Milan Radović iz Vinarije Vinum nam je otkrio razloge za to.  

-Vina iz poslednje berbe nisu još uvek stigla, a zalihe od prošle godine smo prodali. Pošto nismo imali ništa novo da predstavimo beogradskoj publici odlučili smo da ne izlažemo – objasnio je Radović.

 

Share