Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Uparivanje piva i hrane

 

U restoranu Tika's u Beogradu družili smo se sa ekspertima iz pivare Brooklyn, jedne od najvećih američkih kraft pivara i uživali u ukusima piva uparenih sa hranom. Na meniju su bili rižoto na bazi biska posut kafom i mariniranim gamborom i gambor na tradicionalnoj meksičkoj Guacamole salsi sa čili paprikom i limetom, gambor sa koricom od badema uparen sa Sorachi Ace pivom sa 7.2 odsto alkohola i specifičnim ukusom Sorachi hmelja. Uz East Ipa poslužen je pileći batak sa hrskavom pikantnom koricom od parmezana i putera, punjen sosom od višnje u kombinaciji sa bukovačom pohovanom “Panko” prezlama, a uz špansko prase “Odojče”, slatki kupus i domaće flekice uparen je Lager, jedno od najomiljenijih piva u Americi. I za kraj, poslastica: čokoladni mus od najfinije belgijske čokolade i K is for Kriek pivo koje karakteriše suptilna kombinacija slada, tamnog šećera, meda, Zing pomorandže i Montimorency višnje. 

Ovo ekskluzivno druženje posvećeno vrhunskim ukusima piva i hrane, samo za odabrane saradnike, organizovala je kompanija Carlsberg Srbija. 

Share