Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Red među "ijadama"

Udruženje za turizam i manifestacije Srbije pripremilo je Pravilnik o kategorizaciji manifestacija Srbije, i odmah nakon dobijanja saglasnosti Ministarstva turizma počeće se sa njegovom primenom.

Tako će se konačno uvesti red među više od 3.000 manifestacija koje se godišnje organizuju u našoj zemlji. Prema ovom pravilniku, manifestacije će biti podeljene u tri kategorije, po principu bodovanja. Važni kriterijumi biće broj posetilaca i prihod, ali i medijska propraćenost. To su, ujedno, i najveći problemi organizatora, a Ministarstvu turizma biće pokazatelj kome treba dati sredstva iz budžeta. 

Kako objašnjavaju iz ovog Udruženja, najviše će se bodovati originalnost i autentičnost manifestacije, jer je poslednjih godina Srbija preplavljena događajima koji liče jedan na drugi. Prema rečima Milanke Cvetković, direktorke Udruženja za turizam i manifestacije Srbije, u prvu kategoriju biće svrstane značajnije, brendirane, pozicionirane i tradicionalne manifestacije. Neće biti loše ni ukoliko manifestacija uđe u treću kategoriju, jer će tako posetioci znati šta mogu da očekuju, a sve manifestacije će dobiti i preporuku o tome šta treba da promene, dorade ili izmene, kako bi određena manifestacija postala što značajniji događaj. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: B92

Share