Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Slaninijada u Kačarevu

 

U Kačarevu će se, od 18. do 21. februara održati 29. slaninijada. Tokom četiri dana ove manifestacije predstaviće se oko 300 proizvođača slanine i ostalih mesnih proizvoda. Organizator je Turistički klub Slaninijada, i kako najavljuje, ovogodišnju slaninijadu će posetiti preko 100.000 ljudi. Pored tradicionalnog takmičenja u kategorijama za najbolju domaću, zanatsku i industrijsku slaninu, zainteresovani će moći da ukrste snage u topljenju slanine, pravljenju svinjskog paprikaša i slaninarskog pasulja. Takođe, biće dodeljene i diplome za najdeblju i najbolju slaninu od mangulice. 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.