Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Može jedno jelo, i malo čistog vazduha?

 

U gotovo svim restoranima smeštenim u provinciji Đangsu, na istoku Kine, do nedavno, gostima se naplaćivao čist vazduh. S obzirom na to da je taj region Kine nedeljama bio zahvaćen debelim smogom koji je smanjivao vidljivost na manje od sto metara, vlasnici restorana nabavili su sisteme za pročišćavanje vazduha. Troškove su pokrivali naplaćivanjem, i to gostima koje prethodno nisu upozorili. Čist vazduh je koštao 0,14 evra. Posle nekoliko dana, lokalne vlasti su naložile da se prekine naplata za čist vazduh, uz obrazloženje da je to nelegalno. 

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.