Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Namirnice koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

 

U Vijetnamu se mogu degustirati nesvakidašnja jela i pića, a samo najhrabriji mogu da se upuste u avanturu isprobavanja onoga što bi mnogi rado izbegli.

1. Kuvani pačji embrioni  (Trung vit lon) – To su pačja jaja iz koga se nije izleglo pače. Jedu se bez prženja, u sirovom obliku sa perjem i ostalim delovima ove nerođene životinje.

2. Alkohol sa zmijom, gušterom ili škorpijom (Ruou tuoc)- Alkohol se služi u flašama u kojima stoji poluobrađena mrtva zmija, škorpija ili gušter.

3. Krvavi puding (Tijet kan) – Sastoji se od sirovog usitnjenog pačjeg, svinjskog ili junćeg mesa.

4. Živi crvi u marinadi (Duong dua) – Crvi se potapaju u marinadu i dodaju im se začini, veruje se da imaju blagotvorno dejstvo na seksualni život muškaraca.

5. Prženi pacovi (Tit cuot) – Pacovi koji žive na pirinčanim poljima su vrlo ukusni, kako tvrde stanovnici Vijetnama.  Zbog brojnosti pacova ovaj specijalitet jedu često.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...