Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Braća Bazzara šire kulturu kafe u svetu

 

U Trstu, glavnom gradu espreso kafe, smeštena je Bazzara Srl. Kompanija koja je nastala 1966. godine kao rezultat dugogodišnje porodične tradicije, sa Brasiliana Caffè-Industria triestina del Caffe. Danas, Bazzara proizvodi 6 mešavina kafe, od 100 odsto robuste do 100 odsto arabike, sastavljenih od izabranih zrna kafe i sveže prženih po narudžbini. Ova kafa prodaje se u 25 zemalja. 

Ljubav prema kafi inspirisala je braću Bazzara da šire kulturu kafe u svetu, prvenstveno knjigama i obukama za bariste u Bazzara Akademiji u Trstu. U svetu kafe, dobro je poznata njihova trilogija: “The Espresso Coffee Production System”, “Coffee Tasting”, “Italian Cappuccino Latte Art”, dok je Bazzara akademija ovlašćena od strane SCAE i nudi kurseve i za one koji žele da postanu “coffee trainers”.   

Osim toga, Bazzara srl organizuje i promoviše brojne događaje poput Triestespesso Expo, jedinog sajma u svetu posvećenog isključivo espreso kafi. Prisutni su i na youtube kanalu, a ukoliko smo vas zainteresovali za čarobni svet kafe, možete ih kontaktirati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Share