Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kultura ispijanja italijanskog espresa

 

Tokom drugog izdanja Trieste Coffee Experts-a održanog u Italiji govorilo se o kulturi i budućnosti italijanskog espresa, značenju stalnog preobražaja u sektoru kafe, kao i o novim perspektivama italijanskih udruženja za kafu. Ova manifestacija okupila je sva italijanska udruženja za kafu, a sve u cilju utemeljenja pozicije italijanske kafe na svetskom tržištu. Specijalno za ovu priliku, u Trstu su se okupili brojni predstavnici domaćih i stranih kompanija kao što su Luigi Morello, export direktor za Gruppo Cimbali, Giorgio Grasso, član upravnog odbora Aziende Riunite Caffè i Maurizio Giuli, direktor marketinga za Nuovu Simonelli. 

Firme bi trebalo više da ulažu u stalno obrazovanje svojih zaposlenih kako bi se na pravi način razvijao identitet brenda. Tako bi i proizvodi bili kvalitetniji i mogli bi da utiču na potražnju na tržištu – kaže Luigi Morello.

S druge strane, Maurizio Giuli objasnio je stanje italijankog tržista kafe na svetskom nivou.

Naš sektor nije u krizi, već prolazi kroz fazu regresije. Da bi se promenio trend mora da se počne s inovacijom, a ne samo imitacijom ostalih jer se tako gubi dragocena energija i identitet – objašnjava Giuli. 

U drugom delu ovog eventa, publika je postala protagonist i pokrenula okrugli sto na kome se razgovaralo o redefinisanju italijanskih udruženja za kafu. Na kraju diskusije, Franco Bazzara (Bazzara SRL) predložio je svima da dobro promisle o diskusiji i da ujedine sve snage kako bi  italijanska kafa u inostranstvu bila prepoznata, i to kao primer koji treba slediti. 

 

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.