Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kultura ispijanja italijanskog espresa

 

Tokom drugog izdanja Trieste Coffee Experts-a održanog u Italiji govorilo se o kulturi i budućnosti italijanskog espresa, značenju stalnog preobražaja u sektoru kafe, kao i o novim perspektivama italijanskih udruženja za kafu. Ova manifestacija okupila je sva italijanska udruženja za kafu, a sve u cilju utemeljenja pozicije italijanske kafe na svetskom tržištu. Specijalno za ovu priliku, u Trstu su se okupili brojni predstavnici domaćih i stranih kompanija kao što su Luigi Morello, export direktor za Gruppo Cimbali, Giorgio Grasso, član upravnog odbora Aziende Riunite Caffè i Maurizio Giuli, direktor marketinga za Nuovu Simonelli. 

Firme bi trebalo više da ulažu u stalno obrazovanje svojih zaposlenih kako bi se na pravi način razvijao identitet brenda. Tako bi i proizvodi bili kvalitetniji i mogli bi da utiču na potražnju na tržištu – kaže Luigi Morello.

S druge strane, Maurizio Giuli objasnio je stanje italijankog tržista kafe na svetskom nivou.

Naš sektor nije u krizi, već prolazi kroz fazu regresije. Da bi se promenio trend mora da se počne s inovacijom, a ne samo imitacijom ostalih jer se tako gubi dragocena energija i identitet – objašnjava Giuli. 

U drugom delu ovog eventa, publika je postala protagonist i pokrenula okrugli sto na kome se razgovaralo o redefinisanju italijanskih udruženja za kafu. Na kraju diskusije, Franco Bazzara (Bazzara SRL) predložio je svima da dobro promisle o diskusiji i da ujedine sve snage kako bi  italijanska kafa u inostranstvu bila prepoznata, i to kao primer koji treba slediti. 

 

Share