Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Guinness za vegetarijance

 

Čuvena dablinska pivara Guinness, u narednom periodu, namerava da svoju proizvodnju usaglasi sa novim trendovima i navikama potrošača. Naime, pritisnuti zahtevima tržišta, iz tehnologije proizvodnje izbaciće želatin iz sasušenih ribljih mehura koji se koristi prilikom filtriranja piva od čestica kvasca. Nova metoda podrazumeva da će se taj proces ubuduće obavljati bez korišćenja životinjskih proizvoda kako bi Guinness pivo mogli da konzumiraju i vegetarijanci. Promene će  biti uvedene do kraja 2016. godine i pivo će biti ekološki prihvatljivo. 

Share

Najnovije vesti


Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...



Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi