Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Američki KFC otvara 100 restorana u Rusiji

Američki lanac restorana KFC namerava da sledeće godine otvori najmanje 100 restorana u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama. 

KFC vidi svoju šansu u Rusiji u ponudi obroka po povoljnim cenama. I pored toga što će troškovi nabavke robe i sastojaka iz inostranstva biti veći zbog pada vrednosti rublje, predstavnici kompanije naglasili su da će cenovna politika u restoranima lanca ostati povoljna i da će povećanje cena biti osetno niže od inflacije. Širenje KFC restorana na teritoriji Rusije i zemalja Zajednice Nezavisnih Država počelo je prošle godine. 

Sa povećanjem broja restorana, KFC u Rusiji konstantno beleži rast prodaje i prometa. U poređenju sa stanjem iz 2010, promet je povećan pet puta, a prodaja veća 45 odsto.

Već ove godine, KFC restorani su imali 28 odsto veću posećenost u odnosu na prethodne godine. Iako se primećuje da je broj studenata, najvernije grupe mušterija, znatno opao, porastao je broj potrošača koji su do sada uglavnom posećivali restorane srednje cenovne kategorije.

Trenutno, KFC ima 430 restorana u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama, pri čemu je 70 posto u vlasništvu primalaca franšize. Američki lanac je nedavno ušao na tržište Belorusije, a planira da restorane otvori i u Uzbekistanu, Turkmenistanu, Kirgistanu i Tadžikistanu. 

Share