Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U Bjeloj počinje izgradnja velikog hotelskog kompleksa

 

U naselju Žager u Bijeloj počinje izgradnja hotelskog kompleksa na površini od 11 i po hiljada kvadratnih metara. Investitor je Ukrajinac Roman Denkovič, vlasnik kompanije Politropus Alternative iz Tivta.

- U toku je prva faza pripremanja terena i zaštite magistralne saobraćajnice. Ti radovi će trajati još mesec dana, a onda počinje izgradnja samog objekta – rekao je Slaviša Ćorić, vodeći nadzorni inženjer. 

Ideja investitora je da napravi hotel sa pet zvezdica koji će raditi cele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu. Pored 77 soba, nekoliko konferencijskih sala, bazena, butika i restorana, hotel će imati i wellness centrar sa SPA programom.

Ćorić kaže da je u planu da se hotel poveže pontonom sa samom plažom, pa da se gosti koji stižu sa tivatskog aerodroma morskim putem dovoze do hotela. Na taj način će moći da se izbegnu sezonske gužve na magistralnom putu.

Vrednost celokuponog projekta procenjuje se na više od 10 miliona evra, a plan je da hotel bude otvoren za letnju sezonu 2017. godine.

Share