Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kako spavati kao baron

 

U poslednjih nekoliko godina turistički obilasci evropskih dvoraca i zamkova postali su vrlo popularni. Ono što je zanimljivo je da u nekima od njih može i da se odsedne.

Austrijski dvorac Kapfenštajn koji datira iz 11. veka, adaptiran je za smeštaj turista.  U njemu posetioci mogu da prenoće, doručkuju i degustiraju vino koje proizvodi lokalna porodica Vinkler. Jela koja se služe u dvorcu spremljena su isključivo od namirnica koje se gaje na imanju.

U dvorcu Somersdorf na jugu Nemačke, koji potiče iz 14. veka, i dalje živi baron sa svojom porodicom. Jedan deo dvorca je prilagođen za odsedanje turista, i to samo vikendom, a baron često provodi vreme sa gostima pokazujući im imanje i svoje oldtajmere.

Toskana je takođe poznata po srednjovekovnim zamkovima, a jedan koji je otvoren za turiste jeste Kastilione d'Orsija. Zamkom upravlja porodica koja na velikom imanju oko dvorca proizvodi vino i maslinovo ulje.

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.