Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U blizini Sarajeva "niče" luksuzni turistički grad

Na hiljade luksuznih stambenih jedinica, hotela, sportsko-rekreativnih i kulturnih sadržaja, kao i banja Buroj ozon, čine osnovu prvog integrisanog turistički grada Bujon Oznone koji će biti izgrađen u blizni Sarajeva.

Ovaj grad je investicija kompanije Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koju domaći mediji procenjuju na oko 2, 6 milijardi dolara, dok strani mediji iznose pretpostavku da je ceo projekat vredan oko sedam milijardi dolara.

Čelnici kompanije sa sedištem u Dubaiju ističu da je cilj projekta da Bosna i Hercegovina bude lider u turizmu u ovom regionu, ocenjuje se, takođe, da je ova najveća investicija u ovom delu Evrope.

Grad, koji će će biti izgrađen na površini od oko 137 hektara na lokalitetu Sportsko rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko Polje-Kolijevka u području igmanske katastarske opštine Dejčići u opštini Trnovo. Pretpostavlja se da će trosobna vila u ovom gradu koštati oko 358.000 dolara. Projekat, koji su neki svetski mediji, nazvali bizarnim, trebalo bi da bude završen do kraja 2016. godine.

 

Share