Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Čaša crnog vina umesto treninga

 

- Čaša crnog vina utiče na rad srca i snagu mišića čoveka isto kao i sat vremena vežbanja u teretani – rekao je Džejson Dik, vođa istraživanja koje je sprovedeno na Univerzitetu u Kanadi.

Naime, prilikom ovog istraživanja naučnici su isptali uticaj resveratrola na ljudski organizam. To je supstanca koja se nalazi u grožđu i ima pozitivne efekte na rad srca. Naučnici su pojasnili da bi ovo moglo da pomogne ljudima koji žele da vežbaju, a iz nekih razloga nisu sposobni za to.

Pored vina i grožđa, kikiriki, dud i kakao su takođe bogati ovom supstancom.

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.