Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Envoy hotel – čuvar srpske kulture

Uz zvuke saksofona i prisustvo brojnih zvanica iz zemlje i inostranstva, u centru Beograda otvoren je Envoy hotel. Dizajniran je tako da bude izaslanik srpske kulture. U njemu se nalaze dela srpskih slikara, među kojima su radovi Mome Kapora, Predraga Milosavljevića, Stojana Aralice, Marka Čelebonovića i biblioteka sa preko 500 naslova domaćih književnika.

-Beograd je grad bogate istorije i kulture, nažalost ne uvek dovoljno promovisane. Naša ideja je bila da izgradimo hotel koji će dati svoj doprinos u promociji srpske kulture. Envoy hotel je gradski boutique hotel koji svojim enterijerom nudi svakom gostu osećaj da je kod kuće – kaže Biljana Obradović, generalni direktor Envoy hotela i dodaje da će ovaj hotel poslovati pod sloganom „hotel koji vas poznaje“.

Envoy hotel se nalazi u Čika Ljubinoj ulici, na mestu nekadašnje australijske ambasade. U zgradi od devet spratova nalazi se 49 soba, fitnes i spa centar sa teretanom, sobom za masažu, saunom i turskim kupatilom. Proslava povodom otvaranja hotela organizovana je u holu i restoranu, koji je otvoren ne samo za goste hotela, već za sve ljubitelje srpske tradicionalne kuhinje, italijanske i francuske kuhinje. 

Share