Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vina iz Šumadije predstavljena na Belom dvoru

Drugi Festival šumadijskih vina sa izložbom likovnih dela pod nazivom Umetnost i vino, preselio se 2. oktobra u Kraljevski dom u Belom dvoru u Beogradu. Po otvaranju u junu ove godine u Topoli, izložba Umetnost i vino predstavljena je i u Andrićgradu u Republici Srpskoj, odakle je doputovala u Beli dvor. 

Zajedno sa jedanaest vinara iz Šumadije koji su predstavili svoja vina, pestolanaslednik Aleksandar Karađorđević i njegova porodica bili su domaćini brojnim gostima iz diplomatskog kora. Posetioci su imali priliku da degustiraju vina Kraljevske vinarije sa Oplenca, Vinarije Aleksandrović, Vinarije Arsenijević, Vinarije De Lena, Vinarije Rogan, Vinarije Radovanović, Vinarije Despotika, Podruma Madžić, Podruma Stari Hrast i Vinarije Art Wine. 

- Ispred svih članova Udruženja vinara Šumadije želim da ukažem na to da nam je čast što su prestolonaslednik i njegova porodica naši domaćini. Zahvalni smo na prilici koju su nam omogućili kako bismo zajedno predstavili bogatstvo Šumadije – istakao je Božidar Aleksandrović, vlasnik Vinarije Aleksandrović i predsednik Udruženja vinara Šumadije. 

Organizovan je i muzički program, u sklopu kog je Kulturno-umetničko društvo Oplenac iz Topole predstavilo igre, pesme, tradiciju i običaje Šumadije.

Share