Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Miloš Jovičić pobednik prvog srpskog Latte Art šampionata

Barista Miloš Jeličić pobednik je prvog srpskog takmičenja u umetnosti crtanja na kafi, čije je finale odražano 24. septembra u BelExpo centru. Drugo mesto osvojio je Đorđe Kovačević, dok se za treću poziciju izborio Vladimir Cvetković.

Miloš Jeličić se po oceni žirija izdvojio najboljim performansama, tehnikama i vremenom izrade, a kao prvoplasirani dobio je nagradno putovanje u Italiju na stručno usavršavanje u Latte Art tehnikama. 

Tokom kvalifikacija za ovo takmičenje, koje su trajale dve nedelje, veliki broj barista imao je priliku da predstavi svoju tehniku ukrašavanja kafe, a najboljih šest takmičara učestvovalo je u finalu. Finalisti su imali zadatak da naprave i ukrase četiri kapućina reprodukovanjem crteža po izboru tehnikom Free Style Pouring, dok su u drugom krugu mogli da se potpomognu iglom i bojama za dodatne detalje, pretvarajući gustu mlečnu kremu u mala umetnička dela.

Glavni sudija takmičenja bila je Elizabet Sereno, stručnjak za kafu sa bogatim iskustvom u ocenjivanju na svetskim, evropskim i nacionalnim takmičenjima, među kojima su internacionalni Cup of Excellence, kao i takmičenja SCAE Latte Art i Coffee in Good Spirits.

Počasni gost šampionata bio je Gian Luigi Nora, svetski priznati ekspert u oblasti kvaliteta kafe, prisutan u ovoj industriji više od šest decenija i autor više značajnih knjiga o kvalitetu kafe.

Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom kompanije Roastery 1886 i brenda Cremoso Latte.

Share

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.