Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Top 10 luksuznih hotela

Luxury Branding, konsultantska kuća specijalizovana za globalno tržište luksuznih proizvoda, objavila je listu najpopularnijih luksuznih hotela za 2015. godinu. Ta kuća analizirala je recenzije 2.25 miliona turista, a titulu najpopularnijeg lanca hotela poneo je The Ritz-Carlton.

The Ritz-Carlton lanac, vlasništvo Marriott Internationala, ima oko 90 hotela širom sveta i oko 400.000 zaposlenih. Na drugom mestu našao se lanac Oberoi Hotels & Resorts, a trećem Raffles Hotels & Resorts.

Zanimljiv je podatak da se u top 10 luksuznih brendova hotela nisu našli neki od najpoznatijih lanaca. Tako Four Seasons Hotels and Resorts hoteli zauzimaju 13. mesto, The Peninsula Hotels 20, a St. Regis 26. mesto.

Luxury Branding je analizirao recenzije turista, dostupne na sajtu TripAdvisor. Putem ovog sajta, koji ima 375 miliona posetilaca mesečno, ocenjeno je 950.000 hotela širom sveta, a top 10 listu luksuznih brendova čine:

-The Ritz-Carlton

-Oberoi Hotels & Resorts

-Raffles Hotel & Resorts

-Langham Hotels and Resorts

-Rocco Forte Hotels

-Dorchester Collection

-Capella Hotels and Resorts

-Park Hyatt

-Shangri-La Hotels and Resorts

-Armani Hotels & Resorts

 

Share

Najnovije vesti


Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...