Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Dvorištance pred rušenjem?

- Klub morate sami da razmontirate ili ćemo mi to da učinimo bagerom. U slučaju organizovanog okupljanja, pa makar i pasivnog, svi će biti privedeni. Imate rok do petka, 25. septembra – rekli su 22. septembra predstavnici gradske vlasti Mihailu Mihailoviću, suvlasniku kluba Dvorištance u Savamali.

 

Razlog uklanjanja ovog kluba, kako saznajemo, jeste projekat Beograd na vodi. Tačnije, kako je Mihailović rekao za CafeBar network, to što premijer Aleksandar Vučić u nedelju treba da se prošeta promenadom sa predstavnicima tog projekta. Dvorištance se, naime, nalazi tačno na toj promenadi. I smeta. 

- Pre nekog vremena su me kontaktirali iz gradske vlasti i rekli su mi da će Dvorištance morati da se ruši. Ipak, u telefonskom razgovoru istakli su da im je jasno da se ne može rušiti preko noći, već su me pitali koliko nam vremena treba – mesec, dva? Jutros, međutim, usledio je hitan poziv na sastanak sa Lukom Tomićem, šefom kabineta gradonačelnika Beograda. Otišao sam na sastanak i tamo su mi rekli da sve ono što su pričali ranije, više ne važi. Dali su nam rok od tri dana da sve srušimo – objasnio nam je Mihailo Mihailović.

Veliki broj stalnih gostiju, prijatelja i saradnika ovog poznatog beogradskog kluba okupilo se u Dvorištancetu, u neverici da će taj klub zaista biti srušen. 

Kako saznajemo na licu mesta, Miksalište koje se nalazi u neposrednoj blizini Dvorištanceta, neće se rušiti, dok su na meti "rušitelja" i neke od privatnih kuća u okolini, kao i studio muzičara Vasila Hadžimanova, koji se nalazi u sklopu Dvorištanceta.  

Obratili smo se i gradskoj upravi kako bismo čuli njihovu stranu priče, ali s obzirom na to da je njihovo radno vreme već bilo završeno, danas nismo uspeli da dobijemo zvaničnu izjavu i od njih.  

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.