Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Miodrag Kostić kupio luksuzni hotel u Sloveniji

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, kupio je jedan od najluksuznijih hotela u Portorožu, hotel Kempinski Palace.

Kompanija Istrabenz Turizem i članica MK Group, Agri Holding AG potpisale su ugovor o prodaji 100 odsto učešća u kompaniji Istrabenz Portorož, d.o.o..

- Na tržištu Srbije smo već prepoznati kao lider iz oblasti hotelijerstva, a veliko mi je zadovoljstvo što ćemo biti prisutni i na slovenačkoj obali. Kupovina prestižnog hotela Kempinski u Sloveniji u potpunosti je u skladu sa našim strateškim ciljem da se pozicioniramo kao vodeća kompanija iz oblasti turizma u regionu - izjavio je Kostić.

Svi poslovi oko kupoprodaje trebalo bi da se završe do kraja novembra.

Hotel Kempinski Palace ima pet zvezdica, poseduje 164 sobe i 17 apartmana. Pored soba i apartmana, hotel raspolaže luksuznim spa-centrom, restoranima i konferencijskim prostorom.

- Prodaja društva Istrabenz Portorož je deo dezinvesticionog programa kompanije Istrabenz Turizam, kako je dogovoreno sa bankama kreditorima. Dezinvesticioni program je ključan za smanjenje nivoa zaduženosti Istrabenz Turizam Grupe i dalji razvoj našeg glavnog proizvoda -LifeClass brenda i Anti-Aging Resorta u Portorožu – rekla je Lorela Dobrinja, predsednik uprave Istrabenz Turizma.

Share