Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Milijarder otvara vrata svojih hotela za izbeglice

Norveški milijarder i vlasnik lanca hotela Peter Stordalen ponudio je hranu i 5.000 noćenja u svojim hotelima izbeglicama koji ne nađu mesto u jednom od centara za azilante u Norveškoj. 

- Nudimo 5.000 noćenja izbeglicama kojima je potreban smeštaj - napisao je na Twitter nalogu Stordalen, vlasnik lanca hotela Nordic Choice - javljaju agencije.

Izbeglička kriza koja se odvija u Evropi tiče se svih, rekao je on za norvešku novinsku agenciju NTB, dodajući da će izbeglicama koji budu odseli u njegovim hotelima takođe biti plaćeni obroci.

Norveški odbor za migracije UDI je saopštio da će razmotriti ponudu Stordalena ukoliko njihovi centri budu pretrpani.

Norveška je tokom avgusta registrovala 2.313 zahteva za azil, uglavnom od Sirijaca, Eritrejaca i Avganistanaca, što je najveći broj u jednom mesecu još od devedesetih godina prošlog veka.

Share

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...



Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...