Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Festival svetskih kuhinja u Supermarketu

Proputujte sa nama oko sveta, a da pritom ne ustanete od stola, slogan je koji promoviše Festival svetskih kuhinja, koji će od 10. septembra do 6. oktobar biti održan u Supermarket Concept Store-u u Višnjićevoj ulici. 

U sklopu ovog festivala, svakog utorka i četvrtka od 19 do 23 sta predstaviće se po jedna od osam kuvarskih reprezentacija koja će za beogradsku publiku kuvati autentična jela karakteristična za zemlju iz koje potiču. Meksiko, Škotska, SAD, Gana i Francuska samo su neke od zemalja koje su potvrdile svoje učešće i koje obećavaju zanimljivo gastronomsko putovanje kroz njihove nacionalne kuhinje.

Cilj festivala je da predstavi narode kroz hranu, da pokaže raznolikost ukusa iz različitih zemalja, ali i da te ukuse učini dostupnim mnogima, pružajući im priliku da probaju svetske specijalitete.

Biće to jedinstveno iskustvo, najavljuju organizatori, zbog velikog broja kuvarskih reprezentacija i širokog spektra ukusa koji će publika imati priliku da proba. Osim toga, festival će upotpuniti i brojne degustacije, kuvarske radionice i panel diskusije o značajnim gastronomskim temama.

Share