Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Tokio najukusniji grad na svetu

U Tokiju možete da probate najukusniju hranu, ako ste vegetarijanac obavezno posetite Berlin, a ako je vaš ižbor začinjena hrana krenite na Bliski istok, ocena je njujorškog magazina Saveur, koji je dodelio Nagrade dobrog ukusa ( Good Taste Awards).

Nagrada Sledeća velika mala stvar (Next Big Little Thing) otišla je ove godine na adresu restorana  AGA, u italijanskom gradiću San Vito di Kadore. Njujorški časopis piše da se sve namirnice koje se koriste za pripremanje hrane u ovom restoranu love na ili u blizini imanja na kojem se restoran nalazi.

Tartin pekara u San Francisku i Laboratorija hleba u Vašingtonu, proglašene su revolucionarnim u kategoriji testa.

Fermentisani tofu prava je poslastica u mnogim azijskim zemljama, a opisuje se kao nešto što nije prva asocijacija na dobar ukus.

Njujorški gastronomski magazin, najukusnijim gradom na svetu proglasio je Tokio. Razlog za to je što posetioci Tokija mogu da jedu ukusnu hranu po različitim cenama, objasnio je urednik časopisa. 

- To ne važi samo za japansku hranu jer su u Tokiju veoma zastupljene i italijanska i francuska kuhinja.

Berlin je krunisan vegetarijanskom prestonicom, a London važi za grad sa najviše barova koji su se našli na listi 50 najboljih barova na svetu. Los Anđeles ima najbolje koktele na svetu.

Irska je odlična za one koji žele da probaju raznoliku hranu - od jagnjetine sa Akil ostrva, do dagnji iz Kilari Harbora, Irska nudi najbolji kulinarski road trip, kažu stručnjaci.

Bliski istok je pogodna destinacija za različite ukuse, a Santijago u Čileu je sledeći veliki grad hrane.

Share