Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Magare za najboljeg kuvara pasulja

Takmičenje u kuvanju pasulja, temerinska Pasuljijada, biće organizovana u nedelju, 13. septembra, na čenejskom Salašu 137, a kuvar čiji pasulj bude proglašen najukusnijim dobiće na poklon magare. 

Koncept Pasuljijade ostaće prepoznatljiv, ali dopunjen novim sadržajima. Uz kuvanje pasulja na tradicionalan način, posetioci će moći da uživaju u ukusima jela od pasulja i specijalitetima vojvođanske kuhinje, kao što su vrući čvarci, krofne, štrudle.

Salašarska pijaca kao prateći deo festivala biće prilika da se degustira i kupi domaća hrana, rakija, vino, organski proizvodi, zimnica.

Biće prikazano i tradicionalno pečenje rakije, a moći će i da se proba vruća rakija s kazana. Prva nagrada je magare. 

Organizatori temerinaske Pasuljijade su Eko-centar Vodomar 05 i Salaš 137, uz podršku  Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije. Kotizacija je 2.000 dinara.

 

Share

Najnovije vesti


Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...