Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Restoran za siromašne u Jordanu

U glavnom gradu Jordana postoji restoran Izzwety, što na arapskom jeziku znači moja odgovornost, u kojem možete kupiti obrok za sebe i za siromašne.

Resotran je smešten u Ulicu duge, jednu od najljepših ulica na Bliskom istoku. 

- Izzwety se može označiti  kao restoran, ali to je, zapravo, javna kuhinja. Mnogi često govore kako gradu nedostaje tradicija starog sela, gdje ljudi dožive pravo bratstvo i jedinstvo. Možda ja nisam doživeo ovo, ali moja baka i deda su nam pričali o vremenu kada su se svi poznavali i kada su pomagalijedni drugima - kaže Abdel Fattah Daoud, supervizor restorana, javlja Al Jazeera   .

Hrana se prodaje po nabavnoj ceni, ponekad i nižoj, jer cilj nije profit, već ohrabriti ljude da kupuju što više hrane za siromašne.

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.