Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Restoran za siromašne u Jordanu

U glavnom gradu Jordana postoji restoran Izzwety, što na arapskom jeziku znači moja odgovornost, u kojem možete kupiti obrok za sebe i za siromašne.

Resotran je smešten u Ulicu duge, jednu od najljepših ulica na Bliskom istoku. 

- Izzwety se može označiti  kao restoran, ali to je, zapravo, javna kuhinja. Mnogi često govore kako gradu nedostaje tradicija starog sela, gdje ljudi dožive pravo bratstvo i jedinstvo. Možda ja nisam doživeo ovo, ali moja baka i deda su nam pričali o vremenu kada su se svi poznavali i kada su pomagalijedni drugima - kaže Abdel Fattah Daoud, supervizor restorana, javlja Al Jazeera   .

Hrana se prodaje po nabavnoj ceni, ponekad i nižoj, jer cilj nije profit, već ohrabriti ljude da kupuju što više hrane za siromašne.

 

Share

Najnovije vesti


Prvi srpski zeleni hotel

Hotel Zlatibor Mona je prvi srpski hotelski brend koji je nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom “Zeleni ključ”. Reč je o vodećem standardu izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.Pane e vino

U Westu 65, na Novom Beogradu, smešten je mediteranski restoran Pane e vino. Poznat je po svom kvalitetu hrane i usluge i po tome što je jedan od retkih prestoničkih ugostiteljskih objekata u kojima može da se uživa u ukusu hrane bez duvanskog...Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.