Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Rusi zainteresovani za ulaganje u srpski turizam

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je s pedstavnicima ruske kompanije za investicije i razvoj BIDG  o mogućnostima ulaganja u srpski turizam.

Predsednik PKS Marko Čadež upozano je ruske privednike sa ambijentom za investiranje u Srbiji i reformom komorskog sistema koja će ponuditii bolji ambijent za ulaganje u privredne sektore.

Predstavnici ruske kompanije za investicije i razvoj "BIDG" izneli su svoje planove i konkretne projekte za izgradnju turističko – banjskog kompleksa Romulijana u Gamzigradskoj banji.

Njihov razvojni program zasnovan je na modernizaciji postojećih turističkih kompleksa i izgradnju novih objekata specijalizovanih za stvaranje uslova za rekreaciju tokom cele godine i usvajanja zdravstvenih programa u skladu sa savremenim standardima najboljih centara u Evropi i svetu.

Stvaranje takvih objekata privućiče veliki broj turista iz Srbije, Rusije i Evrope, istaknuto je na sastanku u PKS. Predstavnici ruske kompanije najavili su da bi se ulaganjem u ove objekte otvorilo više od 200 radnih mesta.

Share