Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Roštiljada u Leskovcu spremna da ugosti 700.00 posetilaca

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić otvorio je sinoć 26. Roštiljijadu u Leskovcu, koja bi ove godine trebalo da ugosti oko 700.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Ljajić je rekao da Roštiljada predstavlja pravi primer kako se od jedne lokalne, stvara značajna međunarodna manifestacija. 

Ljajić je pre više hiljada okupljenih posetilaca istakao da u Srbiji ima više od 1.600 turističkih manifestacija a da je Roštiljijada jedna od najposećenijih.

- Ove godine se očekuje oko 700.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva. Ti ljudi dolaze zbog gostoprimstva, dobre brendirane hrane, bogatih kulinarskih specijaliteta a ono što je najvažnije, jeste da pokažemo široko srce za svakog građanina koji ovde dođe -  kazao je ministar, javljaju agencije.

Prema njegovim rečima, leskovačka Roštiljijada postala je brend i respektabilna manifestacija koja doprinosi boljem pozicioniranju Srbije na svetskoj turističkoj mapi.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je da taj grad živi za nedelju u kojoj se odvija svetski festival roštilja i u kojoj, kako je naveo, Leskovčani pokazuju da su dobri domaćini.

Otvaranju Roštiljijade prethodili su nastupi kulturno-umetničkih društava, dobošara i mažoretkinja, a pošto je Ljajić proglasio manifestaciju otvorenom, nad centrom Leskovca prolomio se veliki vatromet.

Manifestacija će trajati do 6. septembra u leskovačkom Bulevaru oslobođenja a najveći broj gostiju očekuje se tokom narednog vikenda. 

Share

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"