Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Roštiljada u Leskovcu spremna da ugosti 700.00 posetilaca

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić otvorio je sinoć 26. Roštiljijadu u Leskovcu, koja bi ove godine trebalo da ugosti oko 700.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Ljajić je rekao da Roštiljada predstavlja pravi primer kako se od jedne lokalne, stvara značajna međunarodna manifestacija. 

Ljajić je pre više hiljada okupljenih posetilaca istakao da u Srbiji ima više od 1.600 turističkih manifestacija a da je Roštiljijada jedna od najposećenijih.

- Ove godine se očekuje oko 700.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva. Ti ljudi dolaze zbog gostoprimstva, dobre brendirane hrane, bogatih kulinarskih specijaliteta a ono što je najvažnije, jeste da pokažemo široko srce za svakog građanina koji ovde dođe -  kazao je ministar, javljaju agencije.

Prema njegovim rečima, leskovačka Roštiljijada postala je brend i respektabilna manifestacija koja doprinosi boljem pozicioniranju Srbije na svetskoj turističkoj mapi.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je da taj grad živi za nedelju u kojoj se odvija svetski festival roštilja i u kojoj, kako je naveo, Leskovčani pokazuju da su dobri domaćini.

Otvaranju Roštiljijade prethodili su nastupi kulturno-umetničkih društava, dobošara i mažoretkinja, a pošto je Ljajić proglasio manifestaciju otvorenom, nad centrom Leskovca prolomio se veliki vatromet.

Manifestacija će trajati do 6. septembra u leskovačkom Bulevaru oslobođenja a najveći broj gostiju očekuje se tokom narednog vikenda. 

Share