Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Mesopromet u Tivtu gradi hotel

Bjelopoljska kompanija Mesopromet u septembru će u Tivtu početi gradnju hotela, najavio je njen vlasnik i direktor Hilmija Franca.

- Hotel će imati 90 soba i biće kategorizovan sa četiri ili četiri plus zvezdica. Ugovorom je predviđeno da bude završen za godinu i po, ali ćemo se potruditi da radove okončamo do maja ili juna naredne godine, kako bi bio u funkciji za turističku sezonu - rekao je Franca, piše Pobjeda.

Tivatska opština u partnerstvo je ušla sa lokacijom za gradnju i oslobađanjem investitora plaćanja komunalija, dok je bjelopoljska firma imala obavezu da izgradi objekat u čijem će sklopu biti autobuska stanica, a da zatim za svoje potrebe sagradi hotel.

Opštini je, na osnovu tog ugovora, pripalo oko hiljadu kvadratna metra, od čega se na autobusku stanicu sa osam perona odnosi 828 kvadrata i 78 kvadrata parking prostora za automobile zaposlenih.

Gazdovanje autobuskom stanicom na godinu, Opština je na konkursu dodijelila firmi Prehrana iz Pljevalja, koja radi u satavu  Mesoprometa.

Tokom turističke sezone autobuska stanica je otvorena nonstop, radi se u tri smene, a posao je tu našlo i 11 Tivćana.

Share