Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Elektronski jelovnik novi izazov za ugostitelje

Klasično poručivanje putem štampanog jelovnika još uvek je dominantno u svetu, međutim inovativniji ugostitelji su podlegli uticaju novih tehnologija pomoću kojih se uz niže troškove nudi brža i bolja usluga.

Elektronski jelovnik predstavlja moderno tehnološko rešenje kojim se gosti upoznaju sa ponudom ugostiteljskog objekta.

Podatke o hrani i pićima vlasnici restorana u sistemu uređuju kroz web aplikaciju koja se nalazi instalirana u oblaku.

Osim fotografija i video sadržaja za svako jelo moguće je prikazati kratak istorijat, preporuke, energetsku i nutritivnu vrednost, komentare gostiju.

Gost može u onlajn modu ocenjivati kvalitet usluge, podeliti sa drugima svoje mišljenje o restoranu i ocenjivati kvalitet jela.

Analiza ocena i komentara gostiju predstavlja važnu povratnu reakciju koja predstavlja bazu za unapređenje poboljšanje usluge i kvaliteta jela.

Pored ponude hrane i pića, posebna pažnja je posvećena predstavljanju vina tako da je u sistem ugrađena i digitalna vinska karta koja osim osnovnih informacija o vinu (berba, sorta, sadržaj šećera, alkohola itd.) sadrži informacije o vinarima i vinorodnim područjima.

Posebna prednost elektronskog u odnosu na štampani jelovnik je ta što se lako prave izmene koje odmah postaju vidljive gostu. Nema dodatnih troškova za štampanje ponude dana, novih jelovnika i menija.

Elektronski jelovnik pruža mogućnost prevoda na više stranih jezika što je kod štampanog često ograničeno na svega dva do tri jezika. Prednost je i automatski kalkulator i bolja preglednost.

 

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...