Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Na Tari zarada od vaučera 1,6 miliona dinara

U hotelima koji pripadaju Vojnoj ustanovi Tara do sada je iskorišćeno 202 vaučera za subvencionisani smeštaj.

Od naplate vaučera hoteli će zaraditi 1,06 miliona dinara rekla je predstavnik za medije VU Tara Nevena Stanisavljević.

Ona je naglasila da je u hotelu Omorika do sada iskorišćeno 120 vaučera, u Belom Boru 31 a u Brezi 51 vaučer, javljaju agencije.

Popunjenost hotela VU Tara ove godine veća je za 20 odsto u odnosu na prethodnu, a tome je u velikoj meri doprinelo veliko interesovanje građana za vaučere, istakla je Stanisavljević i ukazala da se u nihovim hotelima ovog leta tražila soba više.

Oko 70 odsto kapaciteta u tim hotelima od 1. septembra rezervisano je za kongresni turizam, seminare i radničko sportske igre, a u manjem broju su individualni gosti, naglasila je ona. Cena petodnevnog aranžmana u hotelu Omorika, sa polupansionom po osobi je 15.000 dinara, uz doplatu za ručak od 600 dinara po danu.

U hotelu Beli Bor pet dana punog pansiona košta 11.750 dinara , dok u Brezi u Vrnjačkoj Banji kompletan petodnevni aranžman iznosi 12.000 dinara.

Stanisavljević je istakla da je za goste hotela, turiste u tranzitu ili za one koji borave u vikend naseljima na Tari ove godine uvedena pogodnost da kompletan ručak u Nacionalnom restoranu Jeremička plate 360 dinara.

Hoteli VU Tara stalno rade na unapređenju svojih usluga, pa će tako ove godine, pored dva fudbalska, četiri teniska, pet košarkaških i terena za odbojku, od 1. septembra biti u upotrebi i novi teren za odbojku na pesku, rekla je ona.

Gostima su na raspolaganju i izleti do Višegrada, Mokre Gore, Šarganske osmice, Jokinog vrela, a uskoro će u ponudi biti i izlet do Sirogojna, kazala je Stanisavljević.

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.