Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Privremeno zatvoreno sedam ugostiteljskih objekata u Beogradu

Inspektori Poreske uprave privremeno su zatvorili sedam ugostiteljskih objekata u Beogradu kod kojih su tokom kontrole sprovedene tokom prethodnih nekoliko dana utvrđene nepravilnosti, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

- U prethodnih nekoliko dana, inspektori Poreske uprave kontrolisali su van redovnog radnog vremena i u vreme vikenda ugostiteljske objekte u Beogradu. Predmet kontrole bilo je evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa odnosno izdavanje fiskalnih isečaka, zatim radno pravni status angažovanih radnika, tehnička ispravnost fiskalne kase, kontrola prenosa podataka iz fiskalnih kasa putem GPRS kao i ispravnost evidentiranja robe koja je stavljena u promet. Od ukupno 16 kontrolisanih ugostiteljskih objekata u Beogradu, nepravilnosti su utvrđene kod 7 poreskih obveznika i prema njima će biti preduzete zakonom propisane mere – izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti i pokrenut prekršajni postupak - navedeno je u saopštenju Poreske uprave.

Poreska uprava podseća da je to druga značajnija akcija kontrole ugostiteljskih objekata u poslednjih mesec danas u glavnom gradu.

- U prethodnoj akciji, od ukupno kontrolisanih 9 ekskluzivnih restorana i splavova, mera privremene zabrane obavljanja delatnosti je izrečena i pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti za osam privrednih subjekata - navela je Poreska uprava.

- Tokom avgusta meseca, kontrolisani su i ugostiteljski objekti u Guči i u Vrnjačkoj Banji, kao i objekti na Kopaoniku. Naime, od ukupno 46 izvršenih kontrola u Guči i Vrnjačkoj Banji, nepravilnosti su utvrđene kod 74 odsto, odnosno kod 34 poreska obveznika. Od ukupno 14 izvršenih kontrola ugostiteljskih objekata na Kopaoniku, nepravilnosti su utvrđene kod 11 poreskih obveznika, što predstavlja 79 odsto od ukupno obavljenih kontrola - navedeno je u saopštenju. 

 

Share

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"