Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Privremeno zatvoreno sedam ugostiteljskih objekata u Beogradu

Inspektori Poreske uprave privremeno su zatvorili sedam ugostiteljskih objekata u Beogradu kod kojih su tokom kontrole sprovedene tokom prethodnih nekoliko dana utvrđene nepravilnosti, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

- U prethodnih nekoliko dana, inspektori Poreske uprave kontrolisali su van redovnog radnog vremena i u vreme vikenda ugostiteljske objekte u Beogradu. Predmet kontrole bilo je evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa odnosno izdavanje fiskalnih isečaka, zatim radno pravni status angažovanih radnika, tehnička ispravnost fiskalne kase, kontrola prenosa podataka iz fiskalnih kasa putem GPRS kao i ispravnost evidentiranja robe koja je stavljena u promet. Od ukupno 16 kontrolisanih ugostiteljskih objekata u Beogradu, nepravilnosti su utvrđene kod 7 poreskih obveznika i prema njima će biti preduzete zakonom propisane mere – izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti i pokrenut prekršajni postupak - navedeno je u saopštenju Poreske uprave.

Poreska uprava podseća da je to druga značajnija akcija kontrole ugostiteljskih objekata u poslednjih mesec danas u glavnom gradu.

- U prethodnoj akciji, od ukupno kontrolisanih 9 ekskluzivnih restorana i splavova, mera privremene zabrane obavljanja delatnosti je izrečena i pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti za osam privrednih subjekata - navela je Poreska uprava.

- Tokom avgusta meseca, kontrolisani su i ugostiteljski objekti u Guči i u Vrnjačkoj Banji, kao i objekti na Kopaoniku. Naime, od ukupno 46 izvršenih kontrola u Guči i Vrnjačkoj Banji, nepravilnosti su utvrđene kod 74 odsto, odnosno kod 34 poreska obveznika. Od ukupno 14 izvršenih kontrola ugostiteljskih objekata na Kopaoniku, nepravilnosti su utvrđene kod 11 poreskih obveznika, što predstavlja 79 odsto od ukupno obavljenih kontrola - navedeno je u saopštenju. 

 

Share

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.