Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zaustavljena rekonstrukcija hotela Grozd

Uprkos objedinjenoj proceduri za dobijanje potrebne papirologije za izdavanje građevinske dozvole, odlukom Skupštine Aleksandrovca zaustavljena je adaptacija i rekonstrukcija hotela Grozd.

Na poslednjoj sednici Skupštine nije data saglasnost investitoru Radivoju Pantiću iz Starog Trstenika za nastavak dogradnje sprata i potkrovlja tog hotela u centru grada, piše Blic.

Takva odluka je usledila posle pravosnažne presude, četvrte po redu, Upravnog suda u Kragujevcu u kojoj stoji da je opština Aleksandrovac grubo prekršila zakon na štetu investitotra Radivoja Pantića, kada je nepravilno utvrdila porez na imovinu Grozda za 2011. godinu od 1.463.513,43 dinara, koji Patić nije platio, nakon čega je opština stavila hipoteku na imovinu hotela, koju do danas nije povukla.

U Aleksandrovcu vlada volja jednog čoveka, a on se zove predsednik opštine Jugoslav Stajkovac. Njemu nije pravo što je investitor Pantić uložio 200.000 evra u rekonstrukciju hotela, a da mu on to nije aminovao. Zato je umišljajno naterao odbornike vladajuće aleksandrovačke koalicije URS-DS da donesu odluku o zabrani nastavka radova - tvrdi Miloje Nedović, zakonski zastupnik Radivoja Pantića, koji živi i radi u Švajcarskoj, gde ima i svoju firmu.

Ministarstvo za planiranje i izgradnju zauzelo je stav o slučaju Grozd, ističući da je opština Aleksandrovac izgubila status hipotekarnog poverioca, jer je Upravni sud poništio rešenja koja su bila osnov za upis hipoteke nad hotelom.

Share

Najnovije vesti


Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...