Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zaustavljena rekonstrukcija hotela Grozd

Uprkos objedinjenoj proceduri za dobijanje potrebne papirologije za izdavanje građevinske dozvole, odlukom Skupštine Aleksandrovca zaustavljena je adaptacija i rekonstrukcija hotela Grozd.

Na poslednjoj sednici Skupštine nije data saglasnost investitoru Radivoju Pantiću iz Starog Trstenika za nastavak dogradnje sprata i potkrovlja tog hotela u centru grada, piše Blic.

Takva odluka je usledila posle pravosnažne presude, četvrte po redu, Upravnog suda u Kragujevcu u kojoj stoji da je opština Aleksandrovac grubo prekršila zakon na štetu investitotra Radivoja Pantića, kada je nepravilno utvrdila porez na imovinu Grozda za 2011. godinu od 1.463.513,43 dinara, koji Patić nije platio, nakon čega je opština stavila hipoteku na imovinu hotela, koju do danas nije povukla.

U Aleksandrovcu vlada volja jednog čoveka, a on se zove predsednik opštine Jugoslav Stajkovac. Njemu nije pravo što je investitor Pantić uložio 200.000 evra u rekonstrukciju hotela, a da mu on to nije aminovao. Zato je umišljajno naterao odbornike vladajuće aleksandrovačke koalicije URS-DS da donesu odluku o zabrani nastavka radova - tvrdi Miloje Nedović, zakonski zastupnik Radivoja Pantića, koji živi i radi u Švajcarskoj, gde ima i svoju firmu.

Ministarstvo za planiranje i izgradnju zauzelo je stav o slučaju Grozd, ističući da je opština Aleksandrovac izgubila status hipotekarnog poverioca, jer je Upravni sud poništio rešenja koja su bila osnov za upis hipoteke nad hotelom.

Share